Terezije bb, 71000 Sarajevo
(Privredni grad Skenderija)
Kontaktirajte nas:
+387 61 513 456
Pon - Pet: 10h - 18h
Subota: 09h - 14h
14 Juna, 2021

Euro Dental Centar Sarajevo je tu za vas!

Otvoreni smo, rezervišite termin na vrijeme!

Propadaju li vam zubi? Imate li zubobolje ili natečene desni? Vjerojatno ste sami sebi rekli da ne trebate brinuti zbog toga, a zapravo biste trebali! Vjerojatno ste čak razmišljali o tome da pričekate malo duže prije posjeta stomatologu. Ili možda niste uspjeli odvojiti neko vrijeme bez posla?

Ne bismo da paničimo ali uslovi o kojima smo maloprije govorili mogli bi se pokazati opasnim po život! Postoji razlog zašto vas stomatolozi traže da ne čekate i da na vrijeme pregledate zube. Što ranije dođete na liječenje ili pregled, veće su šanse za oporavak. Imajući to u vidu, evo neki od razloga zbog kojih je važno rano posjetiti stomatologa:

Bolesti desni

Ono što se na prvi pogled čini samo bolnim desnima, moglo bi se u stvari pokazati kao ozbiljna bolest. Naime, kada vam desni pocrvene, nateknu, popraćene lošim zadahom i zuboboljom to može dalje dovesti do srčanih komplikacija. Rana posjeta zubaru, kada vas boli zubno meso, može vam uštedjeti sve te probleme. Euro dental Centar Sarajevo vrši sve vrste usluga i rado ćemo Vas posavjetovati, te predložiti način eventualnog liječenja.

Infekcija

Tipično, zubna infekcija odnosi se na pulpitis ili šupljine. Međutim, možete dobiti i druge oralne infekcije koje su povezane sa lošom oralnom higijenom. I ove infekcije ne postaju očite prije nego što su nanijele nepovratnu štetu i proširile se u ustima i tijelu. Sve te probleme mogu spasiti rani zubarski posjeti kada vas kao znak boli jednostavna zuba ili vas bole usta. Rezervacije u Euro Dental Centru u Sarajevu možete izvršiti i online na web stranici www.eurodentalcentar.ba.

Pomicanje zuba

Bolesti desni i starost obično uzrokuju pomicanje zuba. Kad su vam se zubi jako pomaknuli, malo je što stomatolog može učiniti bez traženja intenzivnog ili invazivnog plana liječenja zuba. Primjećujući popuštanje zuba ili pomicanje odmah stomatologa koji to može u potpunosti spriječiti.

Veza usta / tijela

Ne smije vas iznenaditi činjenica da je vaše oralno zdravlje povezano s vašim ukupnim zdravljem. Zašto ne? Vaša usta su vrata vašeg tijela! Bolesti srca, Alzheimer-ova bolest, pa čak i moždani udar neke su od glavnih i najčešćih zdravstvenih komplikacija koje mogu nastati iz nezdravih usta. Zbog toga redovite stomatološke posjete dva puta godišnje mogu dugoročno zaštititi vaše ukupno zdravlje i dobrobit.

Jedna zabavna činjenica je da je stomatolog koji razumije važnost vašeg oralnog zdravlja u odnosu na vaše cjelokupno zdravlje najbolji zubar kojeg možete pronaći u svojoj blizini! Dakle, odaberite najbolje. Odaberite Euro Dental Centar Sarajevo – vaše sveobuhvatno rješenje za stomatološku uslugu.

Vaša sigurnost i dobrobit su naš glavni prioritet koji nadilazi samo njegu usne šupljine. Izaberite najboljeg stomatologa u svojoj blizini, a mi preporučujemo tim Euro Dental Centra Sarajevo.

Kliknite ovdje da biste saznali više.