Welcome to Euro Dental Centar
Terezije bb, 71000 Sarajevo
(Economic city of Skenderija)
Contact us
+387 61 513 456
Mon - Fri: 10am - 18pm
Saturday: 09am - 14pm

@euro dental centar sarajevo dr haris u ordinaciji sa pacijentom naslovna2 …makes me feel so complete Make an appointment A healthy smile
for a real feeling
@euro dental centar sarajevo ordinacija naslovna …our patients feel relaxed. Make an appointment Safe and comfortable @euro dental centar sarajevo dr. selma u ordinaciji sa pacijentom naslovna slika The little ones trust us! Make an appointment Our little ones don’t care

Aesthetic dentistry

Oralna higijena nam je jako bitna kod sprečavanje nastanka zubnog plaka koji se neprestano stvara u ustima.eng

Dental treatment

Upala zubnog „živca“ uzrokuje bol. Potrebno je čim prije posjetiti stomatologa kako bi...

Implants

Ljuskice za zube, izbjeljivanje, ortodoncija, implantologija, navlake za zube…

Euro Dental Centar

Why choose us?

Quality

Expert

Trust

Euro Dental Center is a modern dental practice with a clear vision and goal to take care of the health and needs of each patient, whether it is prevention or treatment. Pristup koji koristimo je bezbolnost, efikasnost i prijatnost tokom posjete. Naš stručan i pristupačan tim trudi se da svakom pacijentu pruži maksimalno kvalitetnu uslugu kako bismo ostvarili zajedničku misiju "zdrav i lijep osmijeh". Cilj nam je dugoročna trajnost naših radova a time i zadovoljstva naših pacijenata.

Dr. Selma Šabanović rođena je 1983. godine u Sarajevu. Osnovnu i srednju Zubotehničku školu završava u Sarajevu. Zvanje doktora stomatologije stiče na stomatološkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

U toku završne godine studija radi kao volonter u stomatološkoj ordinaciji polivalentne stomatologije. Pripravnički staž u trajanju od godinu dana obavlja na stomatološkom fakultetu sa klinikama Univerziteta u Sarajevu.

Po završetku pripravničkog staža polaže stručni ispit u Federalnom ministarstvu zdravstva u Sarajevu i stiče uslove za samostalan rad. 2010. godine započinje samostalan rad kao doktor opšte stomatologije. S ciljem postizanja što bolje i kvalitetnije usluge za pacijente kontinuirano radi na unapređenju i usavršavanju svog znanja.

Redovan je učesnik kako domaćih tako i međunarodnih kongresa i simpozijuma, a za koje posjeduje certifikate. Također, čest je posjetilac radnih kurseva – radionica uz pomoć kojih savremena dostignuća prenosi u svakodnevnu radnu praksu. Stručnost i posvećenost pacijentu je jedna od glavnih karakteristika njenog rada.

Euro Dental Centar je moderna stomatološka ordinacija sa jasnom vizijom i ciljem da brine o zdravlju i potrebama svakog pacijenta, bilo da je riječ o prevenciji ili liječenju. Pristup koji koristimo je bezbolnost, efikasnost i prijatnost tokom posjete. Naš stručan i pristupačan tim trudi se da svakom pacijentu pruži maksimalno kvalitetnu uslugu kako bismo ostvarili zajedničku misiju "zdrav i lijep osmijeh".

Cilj nam je dugoročna trajnost naših radova a time i zadovoljstva naših pacijenata.

our services

We offer you the best:

Euro Dental Center is a modern dental practice with a clear vision and goal to take care of the health and needs of each patient, whether it is prevention or treatment. The approach we use is painless, efficient and pleasant during the visit.

Aesthetic dentistry

Dermatološki estetski tretmani posljednjih godina su postali pravi hit među damama koje žele uljepšati i podmladiti svoju kožu.

03_Home_03

Orthodontics

 Ispravljanje nepravilnog položaja zuba, te odnosa među čeljustima tokom rasta i razvoja pa kasnije i tokom života.

03_Home_05

Prosthetics

Trajno fuknkcionalno i estetsko rješenje kojim se nadoknađuje jedan ili više izgubljenih zuba.

infobox1-1

Dental treatment

Oralna higijena nam je jako bitna kod sprečavanje nastanka zubnog plaka. Zubni plak neprestano se stvara u ustima.

infobox1-2

Implants

Zubni implantati najbolje su rješenje ukoliko Vam nedostaje jedan, nekoliko ili svi zubi u čeljusti.

Pediatric dentistry

Dječija stomatologija dio je dentalne medicine i bavi se prevencijom i liječenjem zuba kod djece.

0 +

clients

0 +

children

0 +

years of experience

0 %

satisfied customers

Always available to our customers by phone:

+387 (0) 61 513 456