Terezije bb, 71000 Sarajevo
(Privredni grad Skenderija)
Kontaktirajte nas:
+387 61 513 456
Pon - Pet: 10h - 18h
Subota: 09h - 14h
kvalitet i stručnost

Euro Dental Centar
Mi brinemo o vašem osmijehu

Euro Dental Centar Sarajevo je moderna stomatološka ordinacija od povjerenja i kvaliteta. Nudimo vrhunsku i povoljnu zubarska njegu. Nalazimo se u samom centru Sarajeva, na Skenderiji.

Dr. Selma i dr. Haris spremni su pružiti vama i vašim voljenima sveobuhvatan niz stomatoloških usluga na jednom mjestu.  Implantati, cirkonske i porculanske navlake, proteze, popravak i liječenje zuba, izbjeljivanje, krunice, ljuskice…

Cilj nam je dugoročna trajnost naših radova a time i zadovoljstva naših pacijenata jer mi brinemo o Vašem osmijehu.

euro dental centar
Estetska stomatologija

Cirkonske navlake, porculanske navlake, metal keramičke navlake, krunice za zube, ljuskice za zube, izbjeljivanje zuba, nadogradnja zuba, zubne proteze, zubni mostovi…

zubiprije1 zubiposlije2
euro dental centar
Popravak i liječenje zuba

U našoj oprdinaciji radimo sve vrste popravaka, liječenja i nadogradnji zuba. Za restauracije karioznih lezija i nadogradnji zuba isključivo koristimo kvalitetne kompozitne materijale (bijele plombe). 

euprije-pon1 euposlije-2fgo

Estetska stomatologija

Estetska stomatologija obuhvata sve oblasti stomatologije i koristi u svrhu postizanja što kvalitetnije estetike osmijeha.

03_Home_03

Ortodoncija

 Ispravljanje nepravilnog položaja zuba, te odnosa među čeljustima tokom rasta i razvoja pa kasnije i tokom života.

03_Home_05

Protetika

Trajno fuknkcionalno i estetsko rješenje kojim se nadoknađuje jedan ili više izgubljenih zuba.

infobox1-1

Popravka i liječenje zuba

U našoj oprdinaciji radimo sve vrste popravaka, liječenja i nadogradnji zuba, sa kvalitetnim materijalima.

infobox1-2

Implantati

Zubni implantati najbolje su rješenje ukoliko Vam nedostaje jedan, nekoliko ili svi zubi u čeljusti.

Dječija stomatologija

Vaša djeca će konačno voljeti posjete stomatologu. U potpunosti smo posvećeni Vašem djetetu.

Estetska stomatologija obuhvata sve oblasti stomatologije i koristi u svrhu postizanja što kvalitetnije estetike osmijeha. Svaki estetski stomatolog mora posjedovati kreativnost i biti u mogućnosti da vlada brojnim tehničkim znanjima i vještinama kako bi osim estetike postigao i terapijski rezultat. Da bi vam stvorili najbolji osmijeh, naš vješti tim za estetsku stomatologiju uzima u obzir i vaš cjelokupni izgled lica, uključujući  oblik lica, boju kože, kose desne i usne. (hollywood smile, makeover, bezmetalne krunice, ljuskice (veneers), izbjeljivanje zuba, ortodontski aparatići…)

Implantati

Zubni implantati nude trajno rješenje gubitka zuba za one kojima nedostaje jedan zub ili cijeli set prirodnih zuba i dokazano je da implantati predstavljaju najbolju zamjenu za izgubljeni zub. Implantati su izrađeni od titanijuma koji se ugradi u kost i u potpunosti su biokompatibilni sa organizmom. Nakon oseointegracije( tj. primanja implantata) na središte implantata postavlja se abutment odnosno suprakonstrukcija na koju će ići krunica. Na implantate mogu se postavljati mostovi i proteze. Implantati se rade u lokalnoj anesteziji, sam postupak ugradnje implantata traje otprilike 20 min. Postupak je bezbolan a uspjesnost implantata je 95-100 posto. Pacjent nakon ugradnje mora dolaziti na redovne kontrole kod stonatologa i povesti računa o oralnoj higjeni.

NAVLAKE

Bezmetalna keramika – Krunice i mostovi koji su izradjeni od bezmetalne keramike posjeduju potpunu transparentnost prirodnog zuba, sto nije slucaj ni sa jednom drugom protetskom nadoknadom. Radi se o biokompatibilnim materjalima, koji predstavljaju vrhunac estetske stomatologije.

Vrste bezmetalnih navlaka:

  • Cirkon-oksid krune posjeduju cirkon – oksid bazu na koju se nanosi keramika u slojevima.
  • E max ili disilikatna staklo keramika , krune koje zbog svojih osobina prozirnosti i translucentnosti u potpunosti imitira prirodni izgled zuba koji se estetski može dovesti do savršenstva. Posebno su indicirani za prednje zube.
  • Viniri , ukoliko niste zadovoljni sa svojim oblikom, polozajem ili bojom zuba, zeljeni izgled mozete dobiti izradom ljuspica odnosno vinira.
  • Prettau ili puni cirkon  se najčešće radi kod pacjenata koji imaju izrazeno skripanje zuba (bruksizam). Karakteriše ga visoka estetika i čvrstoća rada.

Metal-keramičke krunice ili navlake – Metal-keramičke krunice za zube predstavljaju vrstu protetsku zamjenu nedostajućeg zuba gdje je keramika vezana uz metalnu osnovu. Zbog svoje prihvatljive cijene, ali i odličnih karakteristika poput čvrstoće i dugotrajnosti te solidne estetike, danas je upotreba metal-keramičkih krunica i dalje česta u protetskoj rehabilitaciji. Metalna unutrašnjost osigurava stabilnost i čvrstoću zuba, a keramika izvana imitira oblik i boju zuba.

PROTEZE

Nudimo Vam izradu svih vrsta proteza i to totalna proteza sa običnim akrilatnim zubima, totalna proteza sa keramičkim i fiziodens zubima, parcijalna proteza kao i skeletirane ili vizil proteze. Svakako da ćemo na osnovu vaših potreba i mogućnosti ponuditi najbolje rješenje.

Sve vrste popravke i liječenja zuba

U našoj oprdinaciji radimo sve vrste popravaka, liječenja i nadogradnji zuba. Za restauracije karioznih lezija i nadogradnji zuba isključivo koristimo kompozitne materijale (bijele plombe). Materijali izrađeni od vještačkih smola garantuju kvalitet uz oblik i boju prilagođenu baš vama. Provjerite zašto nas naši pacijenti preporučuju drugima

Dječija preventivna stomatologija

Vaša djeca će konačno voljeti posjete stomatologu. U potpunosti smo posvećeni Vašem djetetu i dosadašnje iskustvo je pokazalo da je Eurodental Centar najbolja klinika za Vaše najmlađe. Nudimo vam zalivanje fisura, popravke mliječnih i stalnih zuba, ekstrakcija (vađenje) mliječnih zuba i topikalna fluorizacija.

.